Tálibok : Lezuhant egy utasszállító Afganisztánban. A tálibok azt ... / A szélsőséges tálibok legutóbb 20 évvel ezelőtt voltak hatalmon afganisztánban, akkor kemény iszlámalapú rendszert kényszerítettek a lakosokra.

Tálibok : Lezuhant egy utasszállító Afganisztánban. A tálibok azt ... / A szélsőséges tálibok legutóbb 20 évvel ezelőtt voltak hatalmon afganisztánban, akkor kemény iszlámalapú rendszert kényszerítettek a lakosokra.. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. Problémás az afganisztáni német katonai misszió utóélete. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az afgán hadsereg erői visszavonultak a városból. A tartományi tanácsot vezető naszír ahmad fakiri elmondása szerint a fegyveres tálibok megszerezték a legfontosabb területeket, a kormányzói hivatalt, a. The taliban has captured dozens of districts from afghan government forces since the start of the international military withdrawal on may 1.

A szélsőséges tálibok legutóbb 20 évvel ezelőtt voltak hatalmon afganisztánban, akkor kemény iszlámalapú rendszert kényszerítettek a lakosokra. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. Ebből a célból hozták létre az „árnyékkormányzatot, ami lehetővé tette a parancsnokoknak „kormányilletékesek. The taliban ( / ˈtælɪbæn, ˈtɑːlɪbɑːn /;

Kelet-Afganisztánban gépjárműbe rejtett pokolgépet ...
Kelet-Afganisztánban gépjárműbe rejtett pokolgépet ... from hirtv.hu
Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. A lányok például nem járhattak iskolába, és a nők nem dolgozhattak. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A tálib kifejezés az arab طالب (ṭālib, ~diák, tanítvány) szóból származik, korábban a pastu társadalom vezető rétegének iszlám iskolákban kiképzett fiatal tagjait takarta. A szélsőséges tálibok legutóbb 20 évvel ezelőtt voltak hatalmon afganisztánban, akkor kemény iszlámalapú rendszert kényszerítettek a lakosokra. Péntekre a tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt, és elesett hilmend tartomány fővárosa, laskargáh is. A tálibok már harc nélkül hódítanak afganisztánban. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult.

A helyzet alakulása miatt washington péntekre virradóra bejelentette:

Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: The taliban believe victory is theirs. A tálibok a kilencvenes évek közepén nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elfoglalják a fővárost, kabult, és kiterjesztik hatalmukat az egész országra. Afganisztánban több tartományban heves harcok dúlnak a kormány ellen lázadó tálibok és az afgán biztonsági erők között.bővebben : A tálibok hadi sikerei nagyrészt annak köszönhetőek, hogy az usa a közelmúltban kivonult az országból. A helyzet alakulása miatt washington péntekre virradóra bejelentette: Faizabáda a kilencedik jelentős terület afganisztánban, amit a kabuli kormánytól elfoglaltak a. Habiba danes, az északi tahar tartomány egyik parlamenti képviselője szerint a tálibok arra kényszerítik az ottani hajadon vagy megözvegyült nőket, hogy menjenek férjhez a harcosaikhoz. A hadsereget segítő helyi lakosok a tálibok célkeresztjébe kerültek, és úgy érzik, a nyugati szövet. A tálib kifejezés az arab طالب (ṭālib, ~diák, tanítvány) szóból származik, korábban a pastu társadalom vezető rétegének iszlám iskolákban kiképzett fiatal tagjait takarta. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. Közben egyre hevesebb harcok dúlnak az ország második és harmadik legnagyobb városa körül is és kabulban is egyre aktívabbak az iszlamisták, ahol váratlanul megölték az afgán kormány sajtófőnökét. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult.

A tálibok a kilencvenes évek közepén nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elfoglalják a fővárost, kabult, és kiterjesztik hatalmukat az egész országra. A szélsőséges tálibok legutóbb 20 évvel ezelőtt voltak hatalmon afganisztánban, akkor kemény iszlámalapú rendszert kényszerítettek a lakosokra. Pakistani schoolgirl malala yousafzai first came to public attention in 2009 when she wrote a bbc diary about life under the taliban. A szakértő szerint, ha ismét hatalomra jutnak, ilyen szigorú szabályokat nem vezetnek be, Közben egyre hevesebb harcok dúlnak az ország második és harmadik legnagyobb városa körül is és kabulban is egyre aktívabbak az iszlamisták, ahol váratlanul megölték az afgán kormány sajtófőnökét.

Tárgyalás az afganisztáni amerikai erők és a tálibok ...
Tárgyalás az afganisztáni amerikai erők és a tálibok ... from ma7.sk
Az afganisztáni biztonsági erőknek vissza kellett vonulniuk a térségben. A tálibok a kilencvenes évek közepén nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elfoglalják a fővárost, kabult, és kiterjesztik hatalmukat az egész országra. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. Sitting over a cup of green tea, haji hekmat proclaims, we have won the war and america has lost. Pakistani schoolgirl malala yousafzai first came to public attention in 2009 when she wrote a bbc diary about life under the taliban. A hét közepén a hat. This page was last edited on 22 june 2018, at 18:11. طالبان ṭālibān) az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim és pastu nacionalista mozgalom.

Afgánok, afganisztán névadói, az ország nevének jelentése nem más, mint az agánok (pastuk) földje!

Öt tartományi fővárost is elfoglaltak a tálibok afganisztánban mindössze pár nap leforgása alatt, köztük kunduzt, az ország hatodik legnépesebb városát. A hadsereget segítő helyi lakosok a tálibok célkeresztjébe kerültek, és úgy érzik, a nyugati szövet. A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult. Pakistani schoolgirl malala yousafzai first came to public attention in 2009 when she wrote a bbc diary about life under the taliban. Csütörtökön két tartományi székhely, gazni és herát városa került a szélsőségesek kezére. Közben egyre hevesebb harcok dúlnak az ország második és harmadik legnagyobb városa körül is és kabulban is egyre aktívabbak az iszlamisták, ahol váratlanul megölték az afgán kormány sajtófőnökét. A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. Files are available under licenses specified on their description page. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. A tálibok már harc nélkül hódítanak afganisztánban. Lefejezték a tálibok sohail pardist, az amerikai hadsereg afgán tolmácsát. A vallási fanatikusok uralma a nyugati típusú világot számolta fel egykor. The taliban believe victory is theirs.

A tálibok azt állították, hogy békés megoldást akarnak, majd közölték: A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra bejelentette: A tartományi tanácsot vezető naszír ahmad fakiri elmondása szerint a fegyveres tálibok megszerezték a legfontosabb területeket, a kormányzói hivatalt, a. A vallási fanatikusok uralma a nyugati típusú világot számolta fel egykor. A kormányellenes afganisztáni tálibok csütörtökre elfoglalták a kabultól 150 kilométerre délnyugatra fekvő gazni városát.

Tartományi székhelyre nyomultak be a tálibok Afganisztánban
Tartományi székhelyre nyomultak be a tálibok Afganisztánban from stat.hirstart.hu
This page was last edited on 22 june 2018, at 18:11. Afgánok, afganisztán névadói, az ország nevének jelentése nem más, mint az agánok (pastuk) földje! A hét közepén a hat. Ebből a célból hozták létre az „árnyékkormányzatot, ami lehetővé tette a parancsnokoknak „kormányilletékesek. Faizabáda a kilencedik jelentős terület afganisztánban, amit a kabuli kormánytól elfoglaltak a. Afganisztánban több tartományban heves harcok dúlnak a kormány ellen lázadó tálibok és az afgán biztonsági erők között.bővebben : Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: A lányok például nem járhattak iskolába, és a nők nem dolgozhattak.

Az afganisztáni biztonsági erőknek vissza kellett vonulniuk a térségben.

A tálibok a reuters hírügynökség által idézett amerikai hírszerzési értékelések szerint harminc napon belül körülzárhatják, három hónapon belül pedig el is foglalhatják kabult. A tálibok a kilencvenes évek közepén nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy elfoglalják a fővárost, kabult, és kiterjesztik hatalmukat az egész országra. Az afganisztáni biztonsági erőknek vissza kellett vonulniuk a térségben. A tálibok vagy talibán az iszlám radikális változatát képviselő szunnita muszlim vallást követő pastu nacionalista mozgalom. A helyzet alakulása miatt washington péntekre virradóra bejelentette: The taliban believe victory is theirs. Az amerikai hírtelevízió információi szerint a férfi éppen egy családi ünnepségre tartott. Ez már a tizedik tartományi székhely, amely a radikálisok kezére került egy hét alatt. Egy biztonsági forrás arról számolt be, hogy a hadsereg, a politikai és az adminisztratív tisztségviselők egy 48 órás. A tálibok vagy talibán (pastu nyelven: A tálibok ezt azután mondták, hogy ankara felajánlotta, a nyugati békefenntartó erők kivonulása után működteti és őrzi a főváros, kabul repülőterét, és már tárgyalásokat is folytat szövetségeseivel. Hasonló, meg nem erősített jelentések érkeztek más, az. Nincs megállapodás az afgán kormánnyal a tűzszünetről és nem akarnak újabb amerikai beavatkozást az országban.